onsdag 5 juni 2013

Rabarber & kardemummamuffins - gluten och mjölkfri

Goda muffins
 
 
Ingredienser:
2 ägg 
0,75 dl socker
1 dl rapsolja
2 dl mandelmjöl
1,5 dl majsmjöl (ej stärkelse)
½ dl havregryn
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm kardemumma

Några stjälkar rabarber

Skär rabarbern i små bitar.
Sjud rabarern med 1 msk vatten och lite socker någon minut.

Vispa ihop ägg och socker fluffigt.
Blanda resten av de torra ingredienserna och rör ned.
Rör ned rapsoljan.
Häll ut i muffinsformar.
Tryck ner rabarberbitar.
Strö över lite råsocker.
Grädda ca 20 minuter på 180 grader.




2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt med ett rabarber-recept till. Har bakat din rabarberkaka säkert 15 gånger! Det är en favorit i vår familj!
    /Sari

    SvaraRadera