fredag 21 november 2014

Mjuk pepparkaka med lingonsylt, gluten- och mjölkfri


Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Ingredienser:
2 dl majsmjöl
1,5 dl glutenfri mjölmix
2 dl råsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel

1,5 tsk ingefära

1 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
1 dl lingonsylt (ej för söt)
1,25 dl rapsolja
1 dl mjölkfri yoghurt
1 tsk fiberhusk
2 ägg

Låt fiberhusk svälla tillsammans med rapsolja och yoghurt i en skål ca 10 minuter.
Blanda ihop de övriga torra ingredienserna och rör ner med det "blöta".
Tillsätt lingonsylt.
Vispa upp äggen och rör ned dem med det övriga.
Häll upp smeten i bröad form.

Grädda 40 - 45 minuter i 175 grader.


Låt stå 5 minuter tills kakan tas ur formen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar