Pizza från Alicante
Grunddeg till en
portionspizza:
12,5 g jäst
1 dl vatten
1 msk fiberhusk
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk bovetekross
1,6 - 2 dl glutenfri mjöl
Blanda ner jästen i fingervarmt vatten.
Rör ned fiberhusk och låt stå 10 minuter.
Tillsätt olivolja, salt, bovetekross och det mesta av mjölblandningen.
Arbeta degen kraftigt och låt jäsa övertäck ca 30 minuter.
Ta upp degen och knåda ihop den.
Kavla sedan ut degen.
12,5 g jäst
1 dl vatten
1 msk fiberhusk
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk bovetekross
1,6 - 2 dl glutenfri mjöl
Blanda ner jästen i fingervarmt vatten.
Rör ned fiberhusk och låt stå 10 minuter.
Tillsätt olivolja, salt, bovetekross och det mesta av mjölblandningen.
Arbeta degen kraftigt och låt jäsa övertäck ca 30 minuter.
Ta upp degen och knåda ihop den.
Kavla sedan ut degen.
Fyllning:
Tomatsås - Tomate frito
Tonfisk i olivolja
Gröna oliver fyllda med sardeller
(Alternativt svarta)
Grädda i 250 grader ca 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar