måndag 11 februari 2013

Glutenfri semla med sojachantilly




Semla i repris
Läcker glutenfri semla med sojachantilly.
Den vispbara luftiga och krämiga sojagrädden med lite florsocker är riktig god!


Till en deg för 12 släta bullar:
5 dl sojamjölk
1 ägg
1 msk fiberhusk
75 gr mjölkfritt margarin
50 gr jäst
1 dl socker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk salt
1 tsk hjorthornsalt
1,2 -1,4 dl glutenfri mjölmix

I bakmaskin:
Lägg i mjölk + fiberhusk och låt stå och svälla i 10 minuter.
Tillsätt ägg, smält margarin.
Forsätt med de torra ingredienserna.
Ställ in bakmaskinen för deg.

I matberedare:
Smält smör, häll i mjölk och ljumma till 37 grader.
Rör ut  jäst och fiberhusk i mjölkblandningen.
Låt stå och svälla 10 minuter.
Tillsätt de torra ingredienserna och kör snabbt i matberedaren till en deg.
Jäs degen under bakduk 30 minuter.

När degen är färdigjäst:
Ta upp degen och  forma 12 bullar.
Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda 250 grader ca 8-10 minuter.

Semla:
Skär av toppen på bullen och ta bort inkråmet ur botten,
rör ut det med mandelmassa och lite sojamjölk.
Lägg tillbaka massan i semlan.
Vispa ihop chantilly med vispbar sojagrädde och lite florsocker.
Fyll semlan och pudra över lite florsocker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar