fredag 8 februari 2013

Lyxiga Mandlar

Karamelliserade mandlar 
med havsalt doppade i mörk choklad


Rosta 2 dl mandlar med skal på i en stekpanna.
Häll i 2 dl vatten, 2 dl socker och en nypa malen kanel.

Låt allt koka upp på het värme och rör om då och då.
Låt det mesta av vätskan har kokat ihop tills den är bärnstensfärgad. 
Ta av stekpannan från plattan och rör om tills alla mandlar fått sockerlag på sig - det torkar ihop lite, blir torrt och smuligt.
Värm sedan upp allt igen tills det åter blir "karamellsås".

Häll upp mandlarna på bakplåtspapper och separera dem en och en. 
Strö över lite havsalt och låt svalna.

Smält mörk choklad, lägg i mandlarna och rör om.
Lägg upp dem på bakplåtspapper och låt svalna i kylskåp.


Låt dig väl smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar