Spröda mandelkakor som är lite sega i mitten
Ingredienser till ca 40 kakor
100 gr mandelmjöl
25 gr malda hasselnötter
3 äggvitor
3 ½ dl florsocker
rivet skal av ½ ekologisk citron
lite extra florsocker till att pudra över
Gör så här:
Sikta ihop mandelmjöl, malda hasselnötter och florsocker.
Blanda i det rivna citronskalet.
Vispa äggvitorna hårt.
Vänd försiktig ner mjöl och sockerblandningen.
Låt smeten stå och vila i ca 20 minuter.
Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter, 175 grader.
Låt kakorna kallna helt.
Pudra över florsocker innan servering.
Skriv gärna vilken temperatur man ska ha....det blir svårt att tillaga de annars!
SvaraRaderaTack för att du såg det!
RaderaNågon som vet vilken temperatur?
SvaraRadera