lördag 31 maj 2014
Rabarbermuffins med mandelmassa - gluten & mjölkfri
Ingredienser till 12 st:
2 ägg
125 gr socker
125 gr glutenfritt mjölmix/potatisstärkelse/maizena
100 gr mandelmjöl
0,75 dl mjölkfri mjölk
4 msk rapsolja
1 tsk bakpulver
Fyllning:
50 gr riven mandelmassa
200 gr rabarber i småbitar, som fått ett uppkok i kastrull med vatten och lite socker
Vispa ägg och socker fluffigt.
Häll ner mjölkfri mjölk och rapsolja.
Blanda ner mjöl, bakpulver och mixa ihop till en smet.
Fyll muffinsformar med smet och fyllning.
Grädda i 175 grader, ca 20-25 minuter.
Gott att servera halvljumma med engelsk mjölkfri vaniljsås.
Etiketter:
Bak muffins etc
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar