onsdag 10 december 2014

Chokladmuffins med chokladtopping, gluten- och mjölkfri






Ingredienser:
100 gr mjölkfritt margarin
3 ägg
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
3 dl glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver

Smält matfett och låt det svalna.
Vispa ihop ägg och socker.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Blanda till sist ner matfettet.

Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter på 175 grader.

Bred på chokladsmörkräm innan servering.

Mjölkfri chokladsmörkräm:
100 g mjölkfritt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao
0,5 msk starkt kaffe
1 äggula


 Vispa smöret mjukt och fluffigt och tillsätt sedan övriga ingredienser under fortsatt vispning.



 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar