fredag 5 december 2014

Skurna chokladkakor, gluten- och mjölkfria

 
Favorit bland kakor...
 


Ingredienser:
ca 2,5 dl glutenfri mjölmix
1 dl råsocker
2-3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en liten nypa salt
1 tsk fiberhusk
100 gr mjölkfritt margarin
1/2 ägg

Pensling & Garnering:
1/2 ägg & pärlsocker

Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Skär ner matfettet i bitar.
Nyp ihop kakmassan.
Tillsätt ägget och fortsätt arbeta ihop till en deg.

Låt den vila i kylskåp 05 - 1 timme.

Rulla ut 2 fingertjocka rullar.
Platta ut dem, pensla på ägg & strö på pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 10 minuter.
Ta ut och skär de utplattade rullarna i sneda kakor.

OBS - om de inte är torra - stoppa in dem i ugnen några minuter till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar