Ingredienser 4 personer:
Om du tar köttfärs av älg - byt ut vattnet mot mjölkfri grädde!
Lingonbiff:
600 gr köttfärs
1 dl pofiber
2 dl vatten
1/2 dl lingon
salt, peppar
olja/ mjölkfritt matfett till att steka i
Låt pofiber få svälla i vatten ca 10 minuter.
Tillsätt resten och blanda ihop smeten.
Forma till stora biffar och stek dem väl tills klara.
Svampsås:
1 dl torkad svamp + 0,5 dl "svampvatten"
rapsolja + mjölkfritt margarin
2,5 dl mjölkfri grädde + redning av maizena
soja
salt och svartpeppar
Blötlägg svampen tills den är mjuk, minst 30 minuter i 5 dl vatten.
Stek svampen i matfett och tillsätt "svampvattnet".
Rör ner grädden + redning.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt allt få koka ihop 5-10 minuter.
Servera med t ex kokt potatis och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar