Fransk lökpizza
Grunddeg till en portionspizza:
12,5 g jäst
1 dl vatten
1 msk fiberhusk
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk bovetekross
1,6 - 2 dl glutenfri mjöl
Blanda ner jästen i fingervarmt vatten.
Rör ned fiberhusk och låt stå 10 minuter.
Tillsätt olivolja, salt, bovetekross och det mesta av mjölblandningen.
Arbeta degen kraftigt och låt jäsa övertäck ca 30 minuter.
Ta upp degen och knåda ihop den.
Kavla sedan ut degen - rund och tunn.
Fyllning:
1 gul lök
en nypa provensalska örter
10-12 sardeller
8-10 svarta oliver typ Kalamata
olivolja
lite ruccola
Skär löken tunt och stek den långsamt med provensalska örter i olivolja - tills den har smält ihop.
Pensla på lite olja från sardellerna på degbotten.
Lägg på löken, sardellerna och de svarta oliverna.
Lägg pizzan på den uppvärmda upp plåten i ugnen.
Grädda i 250 grader ca 10 minuter.
Komplettera med lite ruccolasallad och ringla över lite god olivolja.
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar