torsdag 9 maj 2013

Papas arrugadas con mojo picón y mojo de cilantro - glutenfri

Kanarisk potatis med sås


Papas arrugadas
1 kg  små fast potatis
4-6 msk grov havsalt

Skrubba skalen och koka under lock 20 minuter.
Häll av vattnet.
Ställ tillbaka kastrullen med potatisarna på spisen  - låt stå tills vattnet avdunstat och det har bildats ett saltskikt på potatisen.
Skaka runt kastrullen försiktig.

Servera.


Papas arrugadas smakar bäst om man bryter itu dem med fingrarna och doppar dem i såsen med skalet på.
Servera som tapas eller som tillbehör till lax eller spanska grillspett .



Mojo Picón  - stark röd paprikasås
1 tsk paprikapulver
1 torkad chili
1/2  krm malen spiskummin
1-2 vitlöksklyfta
en nypa havssalt
1.5 dl olivolja
1/2 kokt liten potatis (istället för bröd)
lite vinäger att smaka av med

Stöt kummin och vitlök med salt, paprikapulver, chilifrukt i mortel.
Stöt vidare, häll sakta ned olivoljan och bearbeta allt till en sås.
Använd potatis för att få en tjockare sås.
Smaka av med vinäger.


Mojo de cilantro - grön sås med koriander
1/2 krm malen spiskummin
1-2 vitlöksklyfta
en kruka koriander
1 dl olivolja
1/2 tsk havssalt
lite nymalen svartpeppar
lite vinäger att smaka av med

Stöt kummin och vitlök med saltet i mortel 
Repa ner korianderbladen och stöt bladen.
Stöt vidare, häll sakta ner olivoljan och bearbeta allt till en sås.
Smaka av med svartpeppar och lite vinäger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar