torsdag 2 maj 2013

Rabarber & ingefärspaj gluten- och mjölkfri



Lite småknäckig paj med härliga smaker!


Deg:
1 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl glutenfri mjölblandning
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gr mjölkfri margarin

Nyp ihop degen.

Fyllning:
500 gr /1 liter rabarber
2 syltade ingefära
1 dl råsocker
1 msk potatismjöl

Skär rabarbern i 2-3cm bitar.
Förväll den några minuter med sockret och några msk vatten.
Hacka den syltade ingefäran smått. 

I pajformen:
Lägg i rabarber och ingefära.
Pudra över potatismjöl.
Klicka ut pajdeg så att den täcker formen.
Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter på 175 grader.




Servera med vaniljsås eller en klick vaniljglass


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar