Gott!
Ingredienser till 4 personer:
4 laxbitar á 150 gr
sesamfrön
1 broccolihuvud
en bit purjolök
2 dl kokta svarta bönor
3 msk vitvinsvinäger
1 msk kallpressad rapsolja
salt & peppar
Blanda i en skål; svarta bönor med vinäger, olja och salt. Låt stå minst 30 minuter före servering
Teriyakisås:
1 dl japansk sojasås
1 dl mirin, japanskt risvin ( eller 1 dl vit vin )
4 tsk råsocker
1 msk riven ingefära
Blanda ihop teriyakisåsen och skeda över 4-5 msk över laxen och låt stå minst 30 minuter.
Strö över rikligt med sesamfrön.
Ställ in i ugn på 225 grader i 12 minuter
Koka ihop resten av teriyakisåsen med lite maizena utspätt i vatten till önskad tjocklek.
Skär broccolin i skivor och skär purjon i fina strimlor.
Woka i kallpressad rapsolja.
Tillsätt mer riven ingefära för mersting mot slutet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar