fredag 1 juni 2012

Enkel smörgåsbakelse med rökt laxröra och ägg, gluten - och mjölkfri



Liten men naggande god...



Till en smörgåsbakelse:

3 brödskivor
Majonäs - grundrecept
För övriga ingredienser - se nedan...

Fyllning 1:
50 gr rökt lax - hackad
1 ägg - hackad
Majonäs 1-2 msk
Havssalt & svartpeppar
Några extra droppar citronsaft

Fyllning 2:
Flera blad från isbergsallad - strimlad
Majonäs 1-2 msk
Havssalt




Några extra droppar citronsaft

Garnering förslag;
Majonäs evenuellt utblandad med hälften uppvispad sojagrädde så den blir lättare.
Räkor, röd stenbitsrom, rökt lax, dill, citronskiva och gurkskivor


Blanda ihop fyllningarna.
Bred över hälften av isbergsalladsröran, lägg hälften av laxröran ovanpå.
Upprepa på lager två.
Lägg ihop med den sista brödskivan.
Plasta in med plastfolie och låt stå i kylskåp minst några timmar.
Bred över med majonäs så det täcker.
Garnera som lusten faller på...











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar