Underbar Pavlova till Midsommar!
Maräng:
4 st äggvitor
nypa salt
2,5 dl socker
2 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
lite äkta vanlijpulver
Topping:
Lemoncurd
2,5 dl sojagrädde - airy and creamy
1 liter jordgubbar
lite riven vit veganchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet.
Vispa i sockret i omgångar tills marängsmeten är hård och blank. Vänd ner maizena, vinäger och vanilj.
Bred ut smeten på en ritad rundel på ca 20 cm på ett bakplåtspapper och jämna ut ytan.
Sänk värmen till 150 grader oc grädda i 1 timme och en kvart.
Stäng av värmen och lämna marängen att svalna i ugnen.
Bred på ett täcke med lemoncurd.
Vispa sojagrädde tillsammans med 1 msk florsocker och bred över lemoncurden.
Toppa med färska jordgubbar.
Riv över lite vit veganchoklad.
Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet.
Vispa i sockret i omgångar tills marängsmeten är hård och blank. Vänd ner maizena, vinäger och vanilj.
Bred ut smeten på en ritad rundel på ca 20 cm på ett bakplåtspapper och jämna ut ytan.
Sänk värmen till 150 grader oc grädda i 1 timme och en kvart.
Stäng av värmen och lämna marängen att svalna i ugnen.
Bred på ett täcke med lemoncurd.
Vispa sojagrädde tillsammans med 1 msk florsocker och bred över lemoncurden.
Toppa med färska jordgubbar.
Riv över lite vit veganchoklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar