torsdag 15 november 2012

Tortillas de maiz


För att göra riktiga tortillas måste man ha nixtamalmjöl som är majsmjöl utblandat med kalk. 
Bäst är att göra dessa med en tortilla press.
Nixtamalmjöl och tortillapress går att få tag på nätet eller i specialbutiker.





 




Till ca 16 tortillas
1 kg nixtamal mjöl
ca 2 msk ljummet vatten
1 tsk salt
Blanda ut mjöl med lite vatten tills det blir en homogen deg lite småfuktig.
Gör en avlång rundel, vira in i plastfilm och låt vila 30 minuter.
Skär av en bit och forma till en mindre boll.
Lägg den i tortillapressen mellan två plastbitar, stäng lockte och tryck till.
Ta ur tortillan och stek i torr stekpanna ca 1 minut på varje sida.
Lägg tortillan brödkorg och täck över med en kökshanduk.
Upprepa proceduren tills degen är slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar