fredag 28 december 2012

Fondant au chocolat - gluten och mjölkfri



Himmelsk god och delikat choklad fondant



Ingredienser till 4 mindre porslinsformar: 
100 gr god mörk choklad
100 gr mjölkfritt margarin
100 gr socker
2 ägg + 2 äggulor
100 gr maizena
lite salt
lite äkta vaniljpulver

Till formarna:
25 gr mjölkfritt margarin + kakaopulver


Pensla formarna med smält margarin, ställ kallt och låt stelna.
Pensla en gång till och pudra generöst med kakaopulver så hela formen blir täckt.

Smält chokladen och smöret genom vattenbad. Tillsätt lite vanilj och salt. Låt kallna minst 10 minuter.

Vispa ihop ägg och socker till en tjock kräm. Rör ned maizena.

Tillsätt chokladröran i några omgångar och blanda in det ordentligt.

Häll upp i formarna och ställ kallt, minst 20 minuter.

Grädda i 180 grader ca 15-18 minuter.

Låt stå ca 1 minut innan formarna stjälps upp på assiette. 

Pudra över lite florsocker.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar