Klassiker
Ingredienser till 4 personer:
1 kg mjölig potatis
2 st gula lökar
200 g ansjovisfilé
3 msk ansjovisspad
3 dl mjölkfritt alternativ till grädde (jag använder havregrädde)
3 msk ansjovisspad
3 dl mjölkfritt alternativ till grädde (jag använder havregrädde)
3 msk glutenfritt ströbröd
3 msk mjölkfritt margarin
Gör så här:
Skala potatis och lök - skär dessa i tunna strimlor.Stek löken i lite matfetts ca 5 minuter.
Smörj en ugnssäker form ca 25x30cm
Varva potatis, lök och ansjovis i formen - avsluta med potatis överst.
Häll över ansjovisspad och grädde.
Strö över lite ströbröd.
Lägg ut på margarinet i småklickar.
Grädda mitten i ugnen på 225°C ca 45 minuter.
Den är klar när potatisen är mjuk.
Häll över ansjovisspad och grädde.
Strö över lite ströbröd.
Lägg ut på margarinet i småklickar.
Grädda mitten i ugnen på 225°C ca 45 minuter.
Den är klar när potatisen är mjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar