onsdag 30 april 2014

Katalansk äppelkaka - gluten & mjölkfri

Coca de massana
äppelkaka som Katalonien med lite anis i
 
 
Ingredienser:
3 ägg
150 gr råsocker
1,5 dl mild olivolja / rapsolja/ eller häften av varje ;)
100 gr mandelmjöl
100 gr glutenfritt mjöl/ maizena/ potatismjöl
1 tsk bakpulver
en liten nypa anis
2 äpplen skurna i tunna småbitar
2 äpplen skurna i tunna skivor för dekoration
 
Vispa ägg och råsocker väl.
Rlanda ihop mjöl med bakpulver och rör ned.
Tillsätt olja och äpple.
Häll upp i smord och bröad form (med mandelmjöl).
Toppa med äppelskivor och strö på råsocker.
Grädda ca 40 minuter  180 grader.
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar