fredag 25 april 2014

Sandwich från Bilbao - gluten & mjölkfri

En liten nostalgitripp till Bar EME i Bilbao:
Triangulos y Torres

 
Triangel sandwich:
God kokt skinka
Isbergssallad
Hemlig sås (recept nedan)
 
Lägg ihop sandwichen med majonäs på den ena sidan och hemliga såsen på den andra samt skinkan och salladen i emellan.
Dela till två trianglar - eller fyra...
 
 
Hemlig sås från Bar Eme:
2 röda grillade paprikor
2 vitlökar
4 -6 msk tomatsås
3 kokta ägg
några fina sardeller

Stek vitlöken tills gyllene, tillsätt grillade paprikor, tomatsås, hackade ägg och ansjovis.
Koka ihop 20-30 minuter.
Mixa ihop och smaka av med tabasco.

Annan sandwich variant: Torre
Bröd
Isbergsallad
Fina sardeller
Hemlig sås med lite mer sting i ( = mer tabasco)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar