fredag 13 juli 2012

Pinchos morunos - spanska grillspett med morisk kryddblandning

Pinchos morunos


1 kg fläskkarré

Marinad:
några msk olivolja
1/2 pressad citron
1 skivad vitlöksklyfta
1 sats Morisk kryddblandning


Morisk kryddblandning:
1 st malen nejlika
lite muskotnöt
+
1/2 tsk vardera av:
oregano
gurkmeja
spiskummin
koriander
svartpeppar

Skär fläskkarrén i 2-3 cm bitar.
Lägg köttet tillsamman med marinaden i en skål .
Marinera över natten eller i minst 3 timmar.
Trä på spett och grilla på högvärme  (grillpanna/grill) några minuter per sida.


I Spanien finns det
en färdig kryddblandning att köpa.



2 kommentarer:

  1. Hej, antar att det ska vara en vitlöksklyfta? Inte en hel vitlök? eller kanske inte? Jag tog i alla fall bara en klyfta och det blev gott!

    SvaraRadera
  2. Hejsan,
    Du antar helt rätt- jag har rättat till det nu.
    Tack!

    SvaraRadera