Pinchos morunos
1 kg fläskkarré
Marinad:
några msk olivolja
1/2 pressad citron
1 skivad vitlöksklyfta
1 sats Morisk kryddblandning
Morisk kryddblandning:
1 st malen nejlika
lite muskotnöt
+
1/2 tsk vardera av:
oregano
gurkmeja
spiskummin
koriander
svartpeppar
Skär fläskkarrén i 2-3 cm bitar.
Lägg köttet tillsamman med marinaden i en skål .
Marinera över natten eller i minst 3 timmar.
Trä på spett och grilla på högvärme (grillpanna/grill) några minuter per sida.
Hej, antar att det ska vara en vitlöksklyfta? Inte en hel vitlök? eller kanske inte? Jag tog i alla fall bara en klyfta och det blev gott!
SvaraRaderaHejsan,
SvaraRaderaDu antar helt rätt- jag har rättat till det nu.
Tack!