fredag 17 augusti 2012

Härlig Blåbärspaj - gluten och mjölkfri


Blåbärstider!


Ingredienser:


Pajdeg:
3 dl glutenfri mjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
100 gr mjölkfritt margarin - kallt och skuret i små kuber
1 msk vatten för att binda ihop

Fyllning:
3 dl blåbär
1,5 msk potatismjöl
2 msk socker

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop allt det torra. 
Tillsätt det kalla smöret skuret i små kuber. 
Nyp ihop pajdegen snabbt tillsammans med 1 msk kallt vatten.
Tryck ut det mesta av degen , ca 3/4 i en pajform 24 cm.
Pudra över potatismjölet.
Häll i blåbären, strö över socker.
Fördela resten av pajdegen i små bitar.
Sätt in pajformen i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader.
Grädda pajen i ca 25-30 minuter.

Avnjutes  t ex ljummen med vaniljglass eller rumsvarm med vaniljsås.

  



4 kommentarer:

  1. Behöver denna inte förgräddas

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Blir lite förvirrad när man ska sätta ugnen på 225 och sen sänka till 200 innan man ens har haft formen inne:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är för att det ska vara riktigt varmt från början, när ugnsluckan öpnnas försvinner mycket värme...

      Radera