Gott!
Ingredienser till 4 portioner:
1 liter färska kantareller eller 1 dl torkade
(trattkantareller är också goda att använda)
4 st tärnade små mandelpotatisar
några späda skurna salladslökar
olivolja
2,5 dl mjölkfri grädde
1 liter svamp/grönsaksbuljong
( eller 2,5 dl havregrädde extra + 7,5 dl vatten)
salt & svartpeppar
persilja
Stek svampen i olivolja tillsammans med salladslöken i minst 10 minuter.
Lägg i mandelpotatisen efter halva tiden.
Tillsätt vätska, salt & peppar och låt få koka ihop minst 20 minuter.
Mixa till en slät soppa och strö över lite hackad persilja.
Servera!
Vid användning av torkade kantareller.
Låt de torkade kantarellerna ligga i blöt i 2 dl vatten minst 30 minuter - häll av spadet och använd det senare i soppan.
Stek först löken i olivolja i ca 5 minuter.
Stek sedan svampen i olivolja i ca 5 minuter.
Blanda i löken med svampen, lägg i potatisen och låt allt få steka ihop lite till.
Tillsätt vätska och fortsätt som receptet ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar