fredag 24 augusti 2012

Saftiga kycklingfiléer med basmatis och myntasås

 
Saftiga kycklingfiléer med myntasås
 


Marinad till 4 kycklingfiléer:

Ingefära och Spiskummin marinad
3/4 dl olivolja
1/2 pressad citron
1,5 cm finhackad ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar

Gör några snitt i kycklingfiléerna.
Lägg ner dem i en plastpåse, häll över marinaden och blanda runt.
Marinera i kylskåp i minst 2 timmar, vänd påsen någon gång under tiden.
Sätt in dem i ugn på 250 grader i 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt kycklingfiléera stå ca 15 minuter till - eller tills de är genomstekta.

Servera  t ex som här med basmatiris, myntasås och rostade cashewnötter.

Myntasås:
Gör en sojanäs eller ta några deciliter naturell mjölkfri yoghurt och blanda i 1 msk mintsauce eller 1 tsk torkad mynta + 1 tsk citronjuice och eventuellt lite salt.



2 kommentarer: