fredag 24 augusti 2012
Saftiga kycklingfiléer med basmatis och myntasås
Marinad till 4 kycklingfiléer:
Ingefära och Spiskummin marinad
3/4 dl olivolja
1/2 pressad citron
1,5 cm finhackad ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
Gör några snitt i kycklingfiléerna.
Lägg ner dem i en plastpåse, häll över marinaden och blanda runt.
Marinera i kylskåp i minst 2 timmar, vänd påsen någon gång under tiden.
Sätt in dem i ugn på 250 grader i 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt kycklingfiléera stå ca 15 minuter till - eller tills de är genomstekta.
Servera t ex som här med basmatiris, myntasås och rostade cashewnötter.
Myntasås:
Gör en sojanäs eller ta några deciliter naturell mjölkfri yoghurt och blanda i 1 msk mintsauce eller 1 tsk torkad mynta + 1 tsk citronjuice och eventuellt lite salt.
Etiketter:
Kött Kyckling
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh! ser fantastiskt gott ut!
SvaraRaderaDet smakade gott också ;)
Radera