Goda saftiga köttfärsspett med mycket smak
Kryddiga köttfärsspett
500 gr nötfärs
0,5 dl pofiber
1 dl vatten
1 lök - riven
½ röd paprika, finhackad (här är den stekt först)
½ röd chili, finhackad
1 tsk spiskummin
salt
Lägg pofiber och vatten i en skål och låt svälla.
Lägg pofiber och vatten i en skål och låt svälla.
Blanda ner köttfärsen och arbeta in pofibermassan ordentligt.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta väl ihop köttfärssmeten.
Gör 10 bullar, sätt en och en på grillspett av metall och forma till en ”korv” runt spettet.
Pensla dem med olivolja och låt ligga ca 10 minuter och vila.
Pensla dem med olivolja och låt ligga ca 10 minuter och vila.
Ta bort spetten innan du lägger ner dem i grillpanna och grilla runt på högvärme.
Stek inte för länge så de blir torra.
Gott med mustig tomat och paprikasås, ris och en enkel sallad till.
Vad är pofiber?
SvaraRaderaVad är pofiber?
SvaraRaderaPofiber är gjort utav torkade potatisfiber.
SvaraRaderaJag använder tdet ill köttfärs istället för ströbröd och det blir så mycket saftigare, jag använder det också till panering av fisk etc.
Sempers pofiber brukar finnas på "glutenfria hyllan"...