torsdag 16 februari 2012

Kryddiga köttfärsspett med mustig tomat och paprikasås

Goda saftiga köttfärsspett med mycket smak

Kryddiga köttfärsspett
500 gr nötfärs
0,5 dl pofiber
1 dl vatten
1 lök - riven
½ röd paprika, finhackad (här är den stekt först)
½ röd chili, finhackad
1 tsk spiskummin
salt


Lägg pofiber och vatten i en skål och låt svälla.
Blanda ner köttfärsen och arbeta in pofibermassan ordentligt.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta väl ihop köttfärssmeten.
Gör 10 bullar, sätt en och en på grillspett av metall och forma till en ”korv” runt spettet.
Pensla dem med olivolja och låt ligga ca 10 minuter och vila.
Ta bort spetten innan du lägger ner dem i grillpanna och grilla runt på högvärme.
Stek inte för länge så de blir torra.
Gott med mustig tomat och paprikasås, ris och en enkel sallad till.

3 kommentarer:

  1. Pofiber är gjort utav torkade potatisfiber.
    Jag använder tdet ill köttfärs istället för ströbröd och det blir så mycket saftigare, jag använder det också till panering av fisk etc.
    Sempers pofiber brukar finnas på "glutenfria hyllan"...

    SvaraRadera