Till 4 personer:
4 stora bakpotatisar
4 kokta ägg
1 paket bacon
2 cm purjolök
1 dl kokta gröna ärtor
1 dl majonäs
salt
svartpeppar
Baka potatisen så här:
Ugnstemperatur: 200 grader
Gnid in med olivolja och havsalt.
Ställ in på fat i ugn ca 1,5 timme eller mindre beroende på storlek.
Potatisen är klar när den är mörkt gyllenbrun och krispig samt ger med sig när du trycker på den ...
Skär en djup skåra i varje potatis och lägg i fyllningen.
Bacon och äggfyllning:
Koka äggen, inte för hårdkokt, och hacka dem.
Stek bacon, låt fettet rinna av och klipp i småbitar.
Stek den skivade purjolöken.
Koka ärtorna.
När allt är avsvalnat - blanda ihop med majonäs och smaka av med salt och svartpeppar.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar