måndag 24 september 2012

Bakad potatis med bacon och ägg - mjölkfri



En matig röra med bacon och ägg


 

Till 4 personer:
4 stora bakpotatisar

4 kokta ägg
1 paket bacon
2 cm purjolök
1 dl kokta gröna ärtor
1 dl majonäs
salt
svartpeppar


Baka potatisen så här:
Ugnstemperatur: 200 grader
 
Tvätta potatisen och torka av.
Gnid in med olivolja och havsalt.
Ställ in på fat i ugn ca 1,5 timme eller mindre beroende på storlek.
Potatisen är klar när den är mörkt gyllenbrun och krispig samt ger med sig när du trycker på den ...
Skär en djup skåra i varje potatis och lägg i fyllningen.


Bacon och äggfyllning:
Koka äggen, inte för hårdkokt, och hacka dem.
Stek bacon, låt fettet rinna av och klipp i småbitar.
Stek den skivade purjolöken.
Koka ärtorna.
När allt är avsvalnat - blanda ihop med majonäs och smaka av med salt och svartpeppar.

Smaklig måltid!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar