Gott med plommon!
Ingredienser för 4 personer:
12 st plommon - eller fler beroende på storlek
1 dl ljust muscovadosocker
En liten näve mandelflagor
En skvätt sött vin t ex Moscatel de Setúbal
Dela plommonen och kärna ur.
Lägg upp på ugnsäkert fat och strö över muscadosocker.
Stänk på lite sött vin och toppa med mandelflagor.
Baka i ugn ca 10 minuter på 200 grader.
Servera t ex med Spansk Mantecado glass.
Ser smarrigt ut. Ska nog prova detta recept, har så mycket plommon jag inte vet vad jag ska göra av. Det finns ju gränser för hur mycket marmelad och plommonglass och plommonpaj man kan göra...
SvaraRaderaI år blev de flesta av mina plommon sjuka - men till lite bakverk och marmelad räcker det - som tur är :)
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera