Len kräm med en hint av kanel och citron
under ett sprött karamelltäcke
Ingredienser för 4 portioner:
500 ml valfritt alternativ till mjölk4 äggulor
75 gr socker
15 gr maizena
1 skuren slinga av citronskal
1 kanelstång
extra socker för att karamellisera
Koka upp mjölk med citronskal och kanelstång i en kastrull.
Blanda ihop äggulor, socker och maizena i en skål.
Tillsätt den uppvärmda mjölken i äggblandningen - lite i taget och rör om.
Häll över allt i kastrullen, värm allt åter under rörning tills krämen börjar tjockna.
Ta bort citronskalet och kanelstången.
Häll upp i portionsformar och låt svalna.
Ställ sedan för att kallna i kylskåp.
Innan servering - ta ut skålarna och strö över ett täcke med socker. Använd en brännare för att karamellisera sockret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar