fredag 7 september 2012

Crema Catalana

Len kräm med en hint av kanel och citron
under ett sprött karamelltäcke 


 

Ingredienser för 4 portioner:

500 ml valfritt alternativ till mjölk
4 äggulor
75 gr socker
15 gr maizena
1 skuren slinga av citronskal
1 kanelstång 
extra socker för att karamellisera

 

Koka upp mjölk med citronskal och kanelstång i en kastrull.
Blanda ihop äggulor, socker och maizena i en skål.
Tillsätt den uppvärmda mjölken i äggblandningen - lite i taget och rör om.
Häll över allt i kastrullen,  värm allt åter under rörning tills krämen börjar tjockna.
Ta bort citronskalet och kanelstången.
Häll upp i portionsformar och låt svalna. 
Ställ sedan för att kallna i kylskåp.

Innan servering - ta ut skålarna och  strö över ett täcke med socker. Använd en brännare för att karamellisera sockret.









 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar