fredag 18 maj 2012

Engelsk vaniljsås - mjölkfri


Custard Sauce


Ingredienser:
2 ägg
2-3 msk socker
lite äkta vaniljpulver
3 dl mjölkfri mjölk

Vispa ihop ägg, socker och vanilj.
Värm upp mjölken i en kastrull.
Häll ner äggblandningen.
Sjud under omrörning tills såsen tjocknar.
Låt kallna - rör om då och då så den inte klumpar sig.


3 kommentarer:

  1. Gjorde vaniljsås på havremjölk, men den blev tråkigt grå. Vad använder du?

    SvaraRadera
  2. Hejsan,
    Jag föredrar sojamjölk som substitut till mjölk - osötad om det är till matlagning.
    Som substitut till grädde i matlagning använder jag havregrädde, fast till efterrätter använder jag sojagrädde, airy & creamy om den ska vara uppvispad.
    Men allt är ju en smaksak... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blandade kokosgrädde med Oatley "matlagningsgrädde" (det ar vad jag hade hemma). Blev lite lätt ljusgrå med vaniljprickar i från vaniljpulver :)

      Radera