Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker
75 gr mandelmjöl
75 gr potatismjöl
1 tsk bakpulver
50 gr mjölkfritt smör
4-6 späda rabarberstjälkar - skurna i småbitar
Lite pärlsocker till garnityr
Vispa ihop ägg och socker.
Sikta ner mjöl och bakpulver.
Häll över i smord springform.
Sprid ut rabarberbitarna.
Hyvla över mjölkfritt smör.
Strö över pärlsocker.
Grädda i 175 grader ca 35 minuter.
Tips för de som vill ha en mildare rabarbersmak:
förkoka rabarberbitarna några minuter i lite vatten och socker
Servera med Engelsk vaniljsås
Perfekt! Rabarbern är redo för skörd och har letat efter bra rabarberrecept! m
SvaraRaderaHar du kanel på din kaka? Den här blev super duper god! Bjöd barnen och deras kompisar. De bad om mera! "Den är inte god - den är supergod!", var omdömet! Serverade med färdig vanlijsås från Oatley. Den var jättegod den med.
SvaraRaderaDen var dessutom enkel att göra!
Tack för alla recept du delar med dig av!
/Sari
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaHmm det blev något konstigt där..
RaderaKul att ni tycker om den.
Nej jag har inte använt någon kanel, den blev bara så där ändå ;) ...