fredag 18 maj 2012

Rabarberkaka från gammelmoster - naturligt glutenfri, mjölkfri




Fira våren med en härlig rabarerkaka och vaniljsås


Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker
75 gr mandelmjöl
75 gr potatismjöl
1 tsk bakpulver
50 gr mjölkfritt smör
4-6 späda rabarberstjälkar - skurna i småbitar
Lite pärlsocker till garnityr

Vispa ihop ägg och socker.
Sikta ner mjöl och bakpulver.
Häll över i smord springform.
Sprid ut rabarberbitarna.
Hyvla över mjölkfritt smör.
Strö över pärlsocker.

Grädda i 175 grader ca 35 minuter.


Tips för de som vill ha en mildare rabarbersmak:
förkoka rabarberbitarna några minuter i lite vatten och socker



Servera med Engelsk vaniljsås





4 kommentarer:

  1. Perfekt! Rabarbern är redo för skörd och har letat efter bra rabarberrecept! m

    SvaraRadera
  2. Har du kanel på din kaka? Den här blev super duper god! Bjöd barnen och deras kompisar. De bad om mera! "Den är inte god - den är supergod!", var omdömet! Serverade med färdig vanlijsås från Oatley. Den var jättegod den med.

    Den var dessutom enkel att göra!
    Tack för alla recept du delar med dig av!
    /Sari

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm det blev något konstigt där..

      Kul att ni tycker om den.

      Nej jag har inte använt någon kanel, den blev bara så där ändå ;) ...

      Radera