onsdag 16 maj 2012

Lax paj, gluten- och mjölkfri

 En lite frasig pajdeg med god laxfyllning
Läckert att göra i portionsformar



Till en normalstor paj:

Pajdeg:
drygt 3,5 dl glutenfri mjölmix;
blanda hälften grovmix hälften fin mix
100 gr mjölkfritt margarin 
1 ägg
lite salt och svartpeppr

Mixa ihop degen med matberedare eller för hand.
Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Kavla ut mellan två bakpapper, och kläd pajformen med degen.
Förgrädda pajskalet i 225 grader ca 10 minuter.

Fyllning:
300 gr ugnstekt lax
2 hackade scharlottenlökar
1 broccolibukett, skuren i mindre bitar
3 ägg
3 dl osötad alternativ till mjölk
rapsolja
salt och svartpeppar

Fräs löken genomskinlig i rapsolja.
Ångkoka broccolin.
Dela laxen i småbitar.

Fyll det förgräddade pajskalet med lök, lax och till sist broccoli.
Vispa ihop ägg med mjölkalternativet, salta och peppra.
Häll äggblandningen över fyllningen.
Grädda i 225 grader ca 20-25 minuter eller tills äggblandningen stannat till.

Tips:
Gör pajen i små portionsformar men beräkna då en halv deg till och minska gräddningstiden...

Smaklig måltid!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar