Pellaprats Hollandaisesås på mjölkfritt vis.
Ingredienser:
1,5 msk vitvinsvinäger eller pressad citron
2 äggulor
1 tsk vatten
200 gr smör - mjölkfritt
1 nypa peppar
1/2 tsk salt
Koka ihop vinägern och pepparn i en kastrull.
Smält smöret.
Gör iordning en skål över ett vattenbad med den reducerade vinägern och tillsätt äggulor, salt och vatten.
Vispa så tills den får en tjock konsistens.
Fortsätt att vispa och tillsätt smöret i omgångar.
Smaka av med salt och peppar.
Tips om den skär sig:
Ta en ny skål och tillsätt 1 tsk kokande vatten, tillsätt den misslyckande såsen försiktigt under vispning.
Serveras ljummen t ex till fiskrätter och sparris.
(På bilden har såsen blivit kall och tjocknat...)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar