torsdag 3 maj 2012

Pakoras med myntasås och chapati - naturligt glutenfri, mjölkfri



Indiska grönsaker


Till ca 18 pakoras:
2 potatisar
1 aubergine
1 zuccini
1 broccolibukett
1 lök
1 röd chilipeppar
salt
1,5 dl mjölkfri yoghurt
1,5 dl kikärtsmjöl

rapsolja till att steka/fritera i

Koka potatis. Hacka dem i 3 cm bitar - gäller för alla grönsaker.
Skala aubergingen och skär upp köttet i bitar, koka 10 minuter i saltat vatten.
Hacka löken och dela upp broccolin i mindre buketter.
Skala zuccinin och skär den i bitar.
Stek på hög värme löken,  och broccolin och låt den skalade och hackade zuccinin få gå med.
Blanda ihop alla grönsaker tillsammans med den hackade röda chilin. Smaka av med salt.
Tillsätt 1,5 dl mjölkfri yoghurt och rör in den mellan grönsakerna.
Rör ner kikärtsmjölet och arbeta in den ordentligt i röran.

Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja.
Klicka i smeten och stek/fritera gyllenbruna på båda sidor.

Servera tillsammans med Chapati och Myntasås. 


Myntasås:
Gör en  sojanäs  eller ta någon dl mjölkfri yoghurt och blanda i 1 msk mintsauce eller 1 tsk torkad mynta + 1 tsk citronjuice.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar