Tortilla de Berenja.
När man kokar aubergine i saltat vatten försvinner beskheten och kvar blir den fina smaken.
Till en omelett
3 ägg
1 vitlöksklyfta
1 liten lök
havssalt
svartpeppar
olivolja
Skala aubergine, skär den i ca 2 cm tärningar.
Koka dem ca 10 minuter i saltat vatten.
Låt rinna av ordentligt, pressa ur allt vatten.
Stek lök och vitlök på svag värme tills de börjar smälta ihop.
Blanda i auberginen och låt få steka med ett tag.
Vispa upp ägg, lägg i alla grönsaker. Salta och peppra.
Låt vila ca 10 minuter.
Hetta upp olivolja i en stekpanna.
Häll i äggblandningen och rör omkring så den får steka ihop lite.
Stek sedan så den får fin stekyta på en sida.
Vänd tortillan med hjälp av en tallrik, häll sedan tillbaka den och låt den andra sidan få en fin stekyta.
Stjälp upp på tallrik.
Servera t ex tillsammans med bröd och en enkel tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar