lördag 14 april 2012

Vårgryta

En härlig vårgryta
med champinjoner, ärtor, persilja och vitt vin


Till 4 portioner:

600 gr högrev - skuret i grytbitar
1 hackad lök
4 morötter, skurna i bitar
6-8 potatisar, skurna i bitar
ca 12 stora champinjoner - skurna i 4 delar per champinjon
150 gr frysta gröna ärtor
1 glas vitt vin
olivolja
havssalt
svartpeppar
hackad persilja
vatten

I en gryta:
Hetta upp olivolja och stek den hackade löken tills genomskinlig.
Fortsätt att fräsa och tillsätt champinjonerna, potatisen och morötterna.
Salta och peppra köttbitarna, hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn dem väl.
När de är färdigbrynta, tillsätt dem i grytan.
Häll i vitt vin och fyll på med vatten.
Låt koka på svag värme i 30-45 minuter tills köttet är mört.
Tillsätt gröna ärtor de sista 5 minuterna.
Smaka av med ev mer salt och strö över hackad persilja.
Servera med ett gott bröd till.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar