En härlig vårgryta
med champinjoner, ärtor, persilja och vitt vin
med champinjoner, ärtor, persilja och vitt vin
Till 4 portioner:
600 gr högrev - skuret i grytbitar
1 hackad lök
4 morötter, skurna i bitar
6-8 potatisar, skurna i bitar
ca 12 stora champinjoner - skurna i 4 delar per champinjon
150 gr frysta gröna ärtor
1 glas vitt vin
olivolja
havssalt
svartpeppar
hackad persilja
vatten
I en gryta:
Hetta upp olivolja och stek den hackade löken tills genomskinlig.
Hetta upp olivolja och stek den hackade löken tills genomskinlig.
Fortsätt att fräsa och tillsätt champinjonerna, potatisen och morötterna.
Salta och peppra köttbitarna, hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn dem väl.
När de är färdigbrynta, tillsätt dem i grytan.
Häll i vitt vin och fyll på med vatten.
Låt koka på svag värme i 30-45 minuter tills köttet är mört.
Tillsätt gröna ärtor de sista 5 minuterna.
Smaka av med ev mer salt och strö över hackad persilja.
Servera med ett gott bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar