Frasig på utsidan, mjuk och saftig inuti
Ingredienser:
4 ägg
4 ägg
200 gr mörk choklad, hackad
150 g valfritt alternativ till smör
100 gr mandelmjöl
150 gr socker (100+50)
½ tsk äkta vaniljpulver
1 krm bakpulver
florsocker och kakao till garnering
Gör så här:
Smält chokad och smör i vattenbad, tillsätt vanilj.
Vispa äggvitorna med 50 gr socker till fast skum.
I en annan skål:
Vispa äggulor + 100 gr socker tills fluffigt.
Tillsätt den smälta chokladen.
Sikta ner mandelmjölet med bakpulver, rör om ordentligt.
Vänd ner äggvitorna försiktigt.
Häll i smeten i smord och bröad springform 20 cm diameter
(med t ex mandelmjöl).
(med t ex mandelmjöl).
Grädda i 180 grader ca 35-45 minuter.
När kakan svalnat - strö över florsocker uppblandat med kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar