fredag 27 april 2012

Chocolate Almond Tarte - naturligt glutenfri

Ljuvlig chokladkaka
Frasig på utsidan, mjuk och saftig inuti



Ingredienser:
4 ägg
200 gr mörk choklad, hackad
150 g valfritt alternativ till smör
100 gr mandelmjöl
150 gr socker (100+50)
½ tsk äkta vaniljpulver
1 krm bakpulver

florsocker och kakao till garnering


Gör så här:
Smält chokad och smör i vattenbad, tillsätt vanilj.
Vispa äggvitorna med 50 gr socker till fast skum.

I en annan skål:
Vispa äggulor + 100 gr socker tills fluffigt.
Tillsätt den smälta chokladen.
Sikta ner mandelmjölet med bakpulver, rör om ordentligt.
Vänd ner äggvitorna försiktigt.
Häll i smeten i smord och bröad springform 20 cm diameter 
(med  t ex mandelmjöl).

Grädda i 180 grader ca 35-45 minuter.

När kakan svalnat - strö över florsocker uppblandat med kakao.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar