God torsk med härligt täcke
Till 4 portioner:
4 stora torskfiléer á 150 gr
havssalt
0,5-1 dl vitt vin
extra jungfru olivolja
Till mandel - och persiljetäcket:
200 gr rostad hackad mandel
1 dl hackad persilja
1/2 riven vitlök eller 0,5 tsk vitlökspulver
3-4 msk extra jungfru olivolja
lite havssalt
Mixa ihop allt i en mortel så det blir till en pestoliknande massa.
Den ska inte var för torr.
Salta fisken och lägg i en ugnsfast form.
Sprid över mandel- och persiljetäcket.
Stänk över vitt vin och ringla över lite olivolja.
Ugnstek i 200 grader 15-25 minuter - beroende på tjocklek och hur torsken önskas.
Servera på tallrik tillsammans med varm enkel potatissallad med haricots verts och vinägrett.
Glöm inte att skeda över den goda skyn!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar