onsdag 25 april 2012

Marinerade grillspett med stekt ris

Lite inspiration från Östra Medelhavet

 
Till 4 personer:

Grillspett av fläskkarré:
500 gr fläskkarré
1/2 citron
3 msk olivolja
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk torkad oregano
havssalt och svartpeppar 

Putsa fläskkarrén och skär i ca 3 cm bitar. 
Marinera i vitlök, citron, olivolja och oregano över natten eller minst 3 timmar.
Salta och peppra bitarna och grilla i grillpanna på hög värme/ eller som grillspett på grillen.

Stek ris med champinjoner och svarta oliver
6-8 dl färdigkokt basmatiris
200 gr champinjoner - skivade
en näve svarta oliver - skivade
havsalt och svartpeppar

Stek skivade champinjoner.
Stek färdigkokt basmatiris länge i lite olivolja tills det blir genomvarmt, stekt och har lite nötig smak. 
Tillsätt de färdigstekta champinjonerna och de skivade svarta oliverna.
Smaka av med havssalt och dra några varv med svartpepparkvarnen.




Servera tillsamman med tomate frito.


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera