onsdag 18 april 2012

Dulce de leche med sojamjölk


Argentinsk kolakräm i veganform.
Här gjord med brunt råsocker för att få lite mer smak.
Vanlig socker kan användas - då blir den ljusare till färgen.



Ingredienser:
1 liter sojamjölk
300 gr brunt socker
1 tsk bikarbonat
lite äkta vaniljpulver


Låt allt koka upp i en tjockbottnad vid kastrull och rör om.
Sänk värmen till medel/medelsvag värme, koka ca 45 minuter till och rör om då och då.
Det är klart när det börjar tjockna och färgen blivit mörkbrun eller kolafärg om vanligt socker använts.
Gör ett prov - skeda upp lite på en tallrik.
Om den är trögflytande blir det en bra konsistens!

Häll upp i burk och förvara i kylskåp.



Kan användas till glass, efterrätter, bakverk mm 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar