lördag 31 mars 2012

Blåbärsmuffins med havregryn (naturligt glutenfria)



Saftiga blåbärsmuffins till frukost;
inte för söta och fulla med blåbär!


Ingredienser till 12 st:
100 gr mandelmjöl
100 gr rismjöl
50 gr ren havregryn
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl agavesirap eller socker; då blir de fluffigare
100 gr mjölkfritt alternativ till smör
2 dl frysta blåbär


Sätt på ugnen på 180 grader.
Förbered 12 st muffinsformar.
Vispa upp ägg, häll i agavesirap och vispa upp igen.
Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt dessa i äggsmeten och rör om ordentligt.
Rör i det smälta matfettet.
Blanda i blåbären försiktigt.
Skeda upp i muffinsformarna.
Grädda 15-18 minuter i 180 grader.

(Obs! Alla glutenintoleranta tål inte ren havre)

Ha en trevlig frukost!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar