onsdag 21 mars 2012

Köttbullar med potatismos ( gluten- och mjölkfri )

Saftiga smakrika köttbullar med härligt potatismos!


Till 4 personer:

Köttbullar:
500 gr köttfärs
0,5 dl pofiber
1 dl vatten
1 hackad gul stekt lök
salt
svartpeppar
rapsolja/mjölkfritt margarin till att steka i

Låt pofiber svälla i vatten ca 5 minuter.
Blanda ner resten och arbeta smeten väl.
Forma köttbullar och stek tills bruna och väl genomstekta.


Potatismos:
1 kg King Edward potatis
2 - 3 dl sojamjölk
1 msk rapsolja/mjölkfritt margarin (eller byt en del sojamjölk mot sojagrädde)
riven muskot
salt & vitpeppar

Skala potatisen och koka den mjuk.
Värm upp mjölken.
Pressa potatisen eller använd potatisstöten  till att mosa potatisen.
Tillsätt resten och vispa/rör kraftigt till önskad konsistens - tillsätt ev mer vätska. 

Servera  med  t ex stekt lök, riven morot och lingonsylt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar