tisdag 6 mars 2012

Stekt fläsk med gluten- och mjölkfri löksås

Lite husmanskost


Ingredienser till 4 personer:
400 gr rimmat sidfläsk
4 dl mjölkfritt alternativ till mjölk - /soja/havre etc
3 msk maizena
50 gr mjölkfritt smör
2 gula lökar
0,5 tsk glutenfri soja / lite buljongpulver
salt
svartpeppar


Ugnstekt rimmat sidfläsk:
Skär fläsket i skivor, inte alltför tunna...
Stek i ugn 225 grader tills fin färg, ca 20 minuter.
Vänd på dem då och då så det blir jämnt stekta.
Löksås:
Skala och skär löken i tunna skivor (eller hacka den...).
Fräs den mjuk i smöret.
Tillsätt 3 dl av mjölkalternativet och låt koka några minuter.
Gör en redning av den resterande decilitern av mjölkalternativet och maizena och häll i.
Koka upp igen tills den får rätt såskonsistens.
Smaka av med soja/buljongpulver, salt och svartpeppar.

Servera tillsammans med kokt potatis.



2 kommentarer:

  1. Bra att man ska tillsätta mjölk i en mjölkfri sås..

    SvaraRadera
  2. Ja det här blev ju förstås helt fel i tryck...
    I min hjärna är mjölk ALLTID sojamjölk eller havremjölk.

    SvaraRadera