Stekta tomater i olivolja
Mycket användbar och framförallt god tomatsås!
Till en sats:
3 msk olivolja
1 hackad lök
1 hackad vitlök
1 hackad morot
1 kg mogna smakrika tomater eller som alternativ
1 burk passerade tomater + 1 burk hela tomater
salt
1-2 msk honung/socker - beroende på syran på tomaterna
Tips:
Smaksätt med diverse kryddor eller t ex med en skvätt vitt vin, tillsätt en paprika etc...
Traditionellt steks såsen i en stekpanna men för stänkrisken skull görs den här i en kastrull.
I en vid kastrull - fräs lök och vitlök i rätt så mycket olivolja tills de börjar få lite färg.
Tillsätt moroten och fräs vidare ett tag till.
Häll i resten och låt allt småputtra ca 20 minuter eller längre.
Mixa slät med mixerstav.
Förvara i glasburk med lite olivolja längst upp - så håller den ett tag.
Är du huslig - gör en stor sats och konservera burkarna som i Spanien.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar