Rysk sallad
En härlig spansk klassiker;
som tapa, förrätt eller tillbehör
3 stora potatisar
2 stora morötter
100 gr. gröna ärtor
150 gr tonfisk i olivolja ( typ yellowfin tuna = atun claro )
100 gr gröna oliver med pimiento
2 ägg - till dekoration
2,5 - 3 dl majonäs - så mycket som ingredienserna kräver
havssalt
svartpeppar
Skär potatis och morötter i ca 1,5 cm bitar.
Koka potatis, morötter och ärtor. Låt rinna av och svalna.
Blanda de kalla kokta grönsakerna tillsammmas med tonfisk, oliver och majonäs.
Smaka av med salt & peppar.
Låt salladen få stå i kylskåp någon timme innan servering.
Eventuellt behövs sedan lite mer majonäs.
Dekorera med hackad äggula, några äggskivor ägg och oliver.
Servera med lite bröd eller grissinipinnar.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera