lördag 24 mars 2012

Dubbelpanerad vitlöks- och persiljekyckling


Lite småkrispiga tunna filéer
med härlig smak av vitlök och persilja



Till 4 personer:
3 - 4 st  kycklingfiléer
2 ägg
1 dl ströbröd (glutenfritt)
pofiber (eller mjöl...)
1 tsk vitlökspulver
1 msk torkad persilja
salt
olivolja till att steka i 

Filéa upp kycklingfilén på längden; det blir två stora och en mindre del.
Vispa upp äggen i en djuptallrik.
Häll upp pofiber i en andra djuptallrik.
Gör i ordning en tredje djuptallrik med ströbröd, kryddor och lite salt.
Doppa kycklingfiléerna först i pofiber sedan ägg och sist i ströbrödsblandningen.
Stek/halvfritera de panerade filéerna i en stekpanna med rätt så mycket olivolja tills de är guldfärgade och färdiga.
Ta upp de friterade delarna och låt dem ligga på hushållspapper och rinna av innan de serveras.

Servera med Tomate Frito - en god tomatsås till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar