fredag 16 mars 2012

Kyckling Teriyaki med Sataysås

Härliga smaker!
Teri står för glansig och yaki för grillad på japanska.
Satay betyder spett på Thailänska.


Till 4 personer:

Kyckling Teriyaki:
3 stora kycklingbröst

Marinad:
3/4 dl soja
1-2 msk honung
1-2 riven vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
1 msk sherry

Skär kycklingen snett över i rätt så tunna skivor.
Häll marinaden över kycklingskivorna och rör om.
Marinera minst 2 timmar men helst över natten.
Trä skivorna på spett - eller inte...
Grilla i 2-3 minuter på varje sida.
Pensla med marinad under grillningen.


Sataysås 4 portioner:
1 rivna vitlökar
1 krm malen koriander
1 kr malen ingefära
1 krm malen spiskummin
1 tsk chilipeppar
1 krm sambal oelek
1 msk farinsocker
1 tsk salt 
100 gr jordnötsmör
1 msk citron
1,5 dl vatten


Fräs vitlök i olja med kryddorna ca 1 minut.
Tillsätt resten och låt koka 3-4 minuter
Späd eventuellt med mer vatten.
(Tips: byt kryddorna mot några teskedar röd currypasta...)

Servera tillsammans med t ex ris och wokade grönsaker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar