måndag 10 juni 2013

Moussaka med tonfisk - gluten & mjölkfri






Ingredienser:
2 auberginer
2 burkar tonfisk
en hand gröna oliver
Tomatsås / eller en burk passerade tomater


Gratängsås:
2,5 dl alternativ till gräde
1 dl alternativ till mjölk
1 msk olivolja
2 ägg
salt & svartpeppar
1,5 msk maizenaredning


Skala och skiva auberginerna.
Lägg dem på bakplåtspapper
Salta och låt stå med någon tyngd över ca 30 minuter så den beska vätskan försvinner. Torka av dem med hushållspapper. 
Ringla över lite olivolja och salt.
Ugnsbaka dem på 225 grader ca 15 minuter.

Koka upp den mjölkfria grädden och mjölken tillsammas med olivoljan. Rör ned de uppvispade äggen och tillsätt 1,5 msk maizenaredning. Fortsätt och rör tills det tjocknat lite.
Smaka av med salt  och svartpeppar. 

Blanda tonfisk och skivade oliver i tomatsåsen.

Varva hälften av auberginen i en smord ugnsfast form.
Bred ut tonfisksröran.
Lägg på resterande aubergine.
Toppa med gratängsåsen.

Grädda i mitten av ugn 180 grader ca 40 minuter.


Servera t ex tillsammans med enkel sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar