måndag 10 december 2012

Janssons frestelse - gluten och mjölkfri

Klassiker


 

Ingredienser till 4 personer:

1 kg mjölig potatis        
2 st gula lökar
200 g ansjovisfilé
3 msk ansjovisspad 
3 dl mjölkfritt alternativ till grädde  (jag använder havregrädde)
3 msk glutenfritt ströbröd
3 msk mjölkfritt margarin          

 

Gör så här:

Skala potatis och lök - skär dessa i tunna strimlor.
Stek löken i lite matfetts ca 5 minuter.
Smörj en ugnssäker form ca 25x30cm
Varva potatis, lök och ansjovis i formen - avsluta med potatis överst.
Häll över ansjovisspad och grädde.
Strö över lite ströbröd.
Lägg ut på margarinet i småklickar. 

Grädda mitten i ugnen på 225°C ca 45 minuter.
Den är klar när potatisen är mjuk.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar