torsdag 20 december 2012

Pepparkaksmuffins med lingonsylt - gluten och mjölkfria


Saftiga pepparkaksmuffins med lingonsylt



Ingredienser till 12 st muffins:
4 dl glutenfri mjölblandning
2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 ägg
1 msk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
150 gr mjölkfritt margarin
2 dl mjölkfritt alternativ till mjölk
2 tsk psylliumskal
1 dl lingosylt

Gör så här:
Smält matfett tillsammans med kryddor i en kastrull.
Ta kastrullen från spisen och blanda i mjölk och psylliumskal.
Vispa upp ägg med socker i en skål.
Rör ned mjöl och bakpulver.
Tillsätt till sist mjölkblandningen tillsammans med lingonsylten och rör om väl.
Häll smeten i muffinsformar.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter.

När muffinsarna har svalnat - bred på en glasyr gjord av florsocker och lingonsylt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar